Conversió d’existències: unitats de venda

Gràcies a la conversió d’existències, els subscriptors de Square per a comerços poden gestionar l’inventari quan venen articles amb diverses unitats de mesura. Si fas un seguiment dels components o ingredients, podràs:

• Dividir les existències d’un article en components més petits per facilitar-ne el seguiment i la gestió.

• Establir les unitats de mesura en què reps i comptabilitzes els articles; d’aquesta manera, gestionaràs la recepció i el seguiment de les existències més ràpidament.

• Fer servir una única font d’inventari per generar diverses vistes, en cas que venguis un article en diverses unitats (per exemple, en copes i en ampolles).

Conversió d’existències

Per fer el seguiment dels articles que vens en diverses unitats, pots fer servir la funció de conversió d’existències, disponible a la col·lecció d’articles. Per exemple, si vens vi en ampolles i per copes, pots tenir una sola variant d’article perquè les existències s’actualitzin independentment de si vens una copa o una ampolla.

Per començar:

1. Ves a Articles i comandes > Articles > Col·lecció d’articles del Tauler de control en línia de Square.

2. Fes clic a Crea un article o selecciona’n un de la col·lecció.

3. A la secció Variants, selecciona Afegeix una unitat al camp del preu o Modifica la informació de la variant > Afegeix una unitat. Si l’article té més d’una variant, tria’n la que vulguis i, a la finestra Modifica la informació de la variant, selecciona Afegeix una unitat.

4. Selecciona una unitat o crea’n una de nova, com ara copa.

5. Selecciona la precisió. Si estàs creant una unitat, introdueix una abreviatura. Fes clic a Crea.

6. A la secció Conversió, introdueix els detalls específics de la variant de l’article. Per exemple, una conversió per a una ampolla de vi podria ser que 4 copes equivalen a 1 ampolla.

7. Fes clic a Fet > Desa.

Pots afegir diverses unitats a qualsevol article que no tingui diverses opcions assignades. Repeteix aquest procés amb altres articles que es venguin en diverses unitats.

Nota: si fas el seguiment de les existències d’un article, la columna corresponent de la taula Variants mostrarà la quantitat disponible de l’article en qüestió en cadascuna de les unitats.

Ven l’inventari

A l’aplicació de Square per a comerços:

1. Ves a Articles i selecciona l’article que t’agradaria vendre.

2. Selecciona una Variant i, a continuació, Afegeix a la cistella.

3. Si hi ha diversos tipus d’unitat per a una sola variant, hauràs de seleccionar la variant i, a continuació, la unitat.

4. Selecciona l’article i introdueix la quantitat.

5. S’obrirà una pantalla nova. Escriu la quantitat i selecciona Fet

6. Selecciona Afegeix a la cistella per incloure l’article en la comanda del client. La informació per unitat pot mostrar-se de diverses maneres als informes i al Tauler de control en línia de Square.