Inici

Gestiona les comandes entre punts de venda amb Square per a comerços

A qui va dirigit aquest article?
Als propietaris i empleats de comerços que gestionen comandes en diversos punts de venda i que necessiten una subscripció al pla Plus o Prèmium de Square per a comerços. Els empleats han de tenir activats permisos específics. Consulta més informació sobre els permisos personalitzats a Square.

Informació sobre com gestionar les comandes entre punts de venda

Si et quedes sense existències en un establiment, pot completar-les des d’un altre per evitar perdre una venda. Tant si has d’enviar la comanda com si el client la recull a l’establiment, podràs consultar l’inventari als altres punts de venda per comprovar si la pots tramitar. Un cop creada, la comanda s’assignarà al punt de venda seleccionat per a la tramitació i podràs fer seguiment de tot el procés a la secció Comandes del Tauler de control en línia de Square o a l’aplicació de Square per a comerços.

Abans de començar

  • Si tens articles repartits entre diferents punts de venda:
    en aquests moments, no es pot dividir la tramitació d’una comanda ni per un mateix punt de venda ni entre diversos. Tot i que és possible que aquesta funció estigui disponible més endavant, ara per ara cal tramitar tots els articles que el client hagi demanat en un mateix punt de venda. Com a solució alternativa, si tens les existències dels articles en diversos punts de venda, pots processar comandes separades.

  • Si fas servir un repartidor (o un mètode de tramitació alternatiu):
    només s’accepten la recollida i l’enviament com a mètodes de tramitació per a les comandes entre punts de venda, però no hi ha l’opció de fer servir un servei d’entrega extern.

  • Si el client vol pagar més tard:
    en aquests moments, no es pot retardar el pagament d’una comanda, es faci en un punt de venda o entre diversos. Els clients han de pagar els articles abans de finalitzar la comanda, que es podrà tramitar al punt de venda on s’ha fet o en un altre.

Crea una comanda entre punts de venda

Per crear una comanda entre punts de venda:

  1. Selecciona un article i Afegeix a la cistella.

  2. A la pantalla d’informació de l’article, selecciona Recollida a l’establiment o Enviament com a mètode de tramitació. Si selecciones Recollida a l’establiment, pots afegir un client a la comanda o introduir directament la informació de la recollida als camps corresponents. Si selecciones Enviament, pots afegir un client a la comanda, o bé introduir directament la informació de l’entrega a domicili als camps corresponents.

  3. En afegir els articles a la cistella, tens les opcions següents: Selecciona un article i ves a la seva pantalla d’informació. Desplaça’t fins al menú desplegable de Punt de venda de la part inferior de la pantalla de tramitació per seleccionar-ne un altre. Toca els tres punts que hi ha a la part superior dreta de la cistella i selecciona Canvia el punt de venda de tramitació . Toca el menú desplegable amb els punts de venda per seleccionar-ne un.

  4. Pots consultar les existències disponibles dels articles de la cistella per punt de venda i filtrar-los per Distància, En existències i Nom.

  5. Un cop hagis escollit un altre punt de venda de tramitació, toca Desa per confirmar el canvi. El punt de venda es mostrarà a la part superior de la cistella.

  6. Toca Cobra per completar la comanda.

Una vegada s’hagi tramitat la comanda al punt de venda que pertoqui, se li actualitzaran els nivells d’existències. El punt de venda on es va crear la comanda rebrà les dades de venda de la comanda i el pagament del client s’inclourà en la pròxima transferència que rebrà. Les dades de la comanda es poden consultar als informes de vendes associats amb aquest punt de venda.

Nota: en aquests moments, les comandes s’han de tramitar íntegrament des d’un mateix punt de venda i fent servir un tipus de tramitació. L’opció de dividir la tramitació entre diversos punts de venda no està disponible.

Crea una devolució per a una comanda entre punts de venda

Per iniciar una devolució des de l’aplicació de TPV de Square per a comerços:

1. Cerca la transacció escrivint el número de rebut, escanejant-lo o fent lliscar la targeta de pagament.
2. Si no trobes la transacció, toca Selecciona un punt de venda.
3. Selecciona’n un o bé Tots els punts de venda.
4. Un cop hagis localitzat la transacció, tindràs l’opció de tornar o canviar els articles comprats.

Articles relacionats

Consulta els articles següents del Centre d’ajuda per optimitzar la gestió de comandes amb Square per a comerços:

No trobes el que necessites?