Gestiona els reembossaments o els canvis amb Square per a comerços

A qui va dirigit aquest article?
Als propietaris i empleats de comerços amb una subscripció al pla Gratuït, Plus o Prèmium de Square per a comerços i que necessitin processar una devolució o un canvi. Els empleats han de tenir activats els permisos de comandes i transaccions. Consulta més informació sobre els permisos personalitzats a Square.

Quant a devolucions i canvis

Amb Square per a comerços, pots processar un reembossament o un canvi que afecti només articles concrets d’una transacció anterior a través de l’aplicació. Si el client troba alguna cosa que li agradaria comprar a canvi, pots processar la diferència al moment.

Abans de començar

Nota sobre els reembossaments i els informes:

• els canvis no es reflectiran al resum de la transferència de Square ni a cap software de comptabilitat com Quickbooks.

• L’import que es reembossa al client es treu inicialment del teu Saldo Square. Si no tens prou saldo disponible al compte de Square per arribar a l’import del reembossament, cobrarem la resta del teu compte bancari vinculat.

En funció del preu de l’article de substitució, el total de la cistella serà positiu, negatiu o igual.

• Si el preu de l’article nou és inferior al de l’article retornat, pots reembossar la diferència a la targeta del client.

• Si l’article nou és més car, cobra’l mitjançant qualsevol dels mètodes de pagament habituals.

• Si tots dos tenen el mateix preu, toca Intercanvi equivalent per tancar la transacció.

Gestiona una devolució o canvi per a una transacció anterior

Aplicació de TPV per a comerços

Pots processar una devolució o canvi a través de l’aplicació de TPV de Square per a comerços i del Tauler de control online de Square. També tens l'opció de fer el reembossament a una targeta regal Square o a una targeta regal electrònica. Consulta les instruccions que detallem a cada secció tot seguit.

Tramita els reembossaments de les transaccions al TPV per a comerços

1. Toca Transaccions.
  2. Per localitzar la transacció original, fes lliscar la targeta del client o cerca el número del rebut.
  3. Toca Devolució o Canvi.
  4. Selecciona els articles que vulguis reposar o toca Omet aquest pas i, a continuació, Següent.
  5. Pots tramitar un reembossament o cercar altres articles de la col·lecció per afegir-los a la cistella. L’import de la cistella s’ajustarà automàticament tenint en compte la diferència entre els articles retornats i els nous.

Tramita els reembossaments dels clients al TPV per a comerços

1. Toca Clients.
  2. Cerca el nom del client.
  3. Desplaça’t fins a Activitat i toca la transacció per obrir-ne els detalls.
  4. Selecciona Devolució o Canvi.
  5. Selecciona els articles que vulguis reposar o toca Omet aquest pas i, a continuació, Següent.
  6. Toca Reembossa o afegeix-hi més articles, actualitza la cistella i continua amb el procés de pagament.

Tramitar els reembossaments des del Tauler de control en línia de Square

1. Ves a Informes > Transaccions.
  2. Selecciona el pagament en qüestió i fes clic a (•••) > Tramita el reembossament.
  3. Tria una d’aquestes opcions:
    • Reembossa els articles: selecciona els que pertoqui i fes clic a Reembossa els articles.
    • Reemborsa l’import: introdueix l’import i indica’n el motiu. A continuació, fes clic a Tramita el reembossament.

Reembossa els diners a una targeta regal al TPV per a comerços

1. A l’aplicació de TPV Square per a comerços, toca Transaccions.
  2. Cerca el número complet de la targeta de dèbit o crèdit, o el del rebut per localitzar la transacció.
  3. Toca la transacció que vols reembossar.
  4. Selecciona els articles que pertoqui i toca Devolució o Canvi.
  5. Selecciona els articles que vols reposar o Omet la reposició d’existències.
  6. Toca Afegeix una targeta regal o Fes lliscar i, a continuació, fes-la lliscar o introdueix-ne el número.
  7. Toca Reembossa.

Consulta l’article sobre les targetes regal electròniques de Square per saber més sobre com reembossar els pagaments als clients amb aquest métode.

Gestiona el reembossament d’una transacció anterior

Tauler de control de Square

1. Inicia la sessió al Tauler de control de Square > i ves a Informes > Transaccions.

2. Selecciona el pagament en qüestió i fes clic a (•••) > Tramita el reembossament.

3. Tria una d’aquestes opcions:

• Reembossa els articles: selecciona els articles que pertoqui i fes clic a Reembossa els articles.

• Import del reembossament: introdueix l’import que vols reembossar i el motiu, i a continuació, fes clic a Tramita el reembossament.

Processa un reembossament no vinculat

Aplicació de TPV per a comerços

Els reembossaments no vinculats no estan vinculats a cap pagament anterior. La funció permet que els reembossaments s’emetin sense haver seleccionat cap transacció anterior. Els reembossaments no vinculats només estan disponibles per als subscriptors del pla Plus de Square per a comerços que compleixin els requisits mitjançant l’aplicació de Square per a comerços.

1. Obre l’aplicació de TPV per a comerços i toca Transaccions.

2. Toca Reembossaments no vinculats per accedir a Configura els reembossaments no vinculats.

3. Introdueix el valor a Import a reembossar i la informació a Descriu els articles detalladament.

4. Toca Següent per accedir a Tramita el mètode de reembossament.

5. Selecciona un mètode de reembossament i introdueix les dades >  Selecciona el motiu del reembossament al menú desplegable.

6. Toca Reembossament.

Pots gestionar l'accés als reembossaments no vinculats (independentment de l’accés general als reembossaments) a través dels permisos de l’equip al Tauler de control de Square. L'accés als reembossaments no vinculats està desactivat per defecte.